KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podprogram 2016

PODSUMOWANIE  FEAD -  podprogram 2016

Podprogram   2016 w ramach  FEAD-u  realizowany był  w Zarządzie Okręgowym w Łodzi do 30 czerwca 2017 roku.

W czasie jego trwania  wydaliśmy ogółem 337,5924 ton żywności. W tym:

  • 314, 0544  ton z programu FEAD
  • 23,538       ton warzyw i owoców.

Ogółem  z pomocy  żywnościowej skorzystały 6.641 osób, w tym 3.320 kobiet i 3.331 mężczyzn.

Natomiast w ramach działań towarzyszących w podprogramie 2016 zrealizowaliśmy:

  • 15 warsztatów ekonomicznego gospodarowania, w których wzięło udział 318 osób,
  • 22 warsztaty dietetyczne, które objęły swym działaniem 362 osoby,
  • 24 programy edukacyjne zdrowego żywienia, w których wzięło udział 345 osób,
  • 2 warsztaty kulinarne dla 30 osób.