KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

60-lecie PKPS

60 - lecie działalności  Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej Zarząd Okręgowy w Łodzi

01 marca 2019 roku o godz. 17.00. w Bałuckim Ośrodku Kultury na Żubardzkiej odbyła uroczystość jubileuszowa naszego Stowarzyszenia.

Uroczystość rozpoczęła Pani Prezes  Dorota Kłodzińska  wystąpieniem podsumowującym 60 lat działalności Zarządu Okręgowego PKPS w Łodzi. Następnie głos zabrali zaproszeni Goście. Gratulacje  i wyrazy uznania otrzymaliśmy od:

  • Wojewody Łódzkiego - Pana Zbigniewa Rau
  • Pani Prezydent Miasta Łodzi - Pani  Hanny Zdanowskiej
  • Dyrektora Regionalnego Centrum Polityki Społecznej -   Pani Anny Mroczek
  • Burmistrza Konstantynowa Łódzkiego - Pana Roberta Jakubowskiego
  • Burmistrza Żychlina i Przewodniczącej Rady Miejskiej  - Pana Grzegorza Ambroziaka       i Pani Elżbiety Sikory 
  • Dyrektora KOWR w Łodzi - Pani Grażyny  Czyżak 
  • Dyrekcji MOPS w Łodzi - Pana Andrzeja Kaczorowskiego i Pani Elżbiety Jaszczak
  • Prezesa  i Dyrektora Łódzkiego Oddziału PCK  - Pani Jolanty Chełmińskiej i Michała Siemińskiego
  • Dyrektora MOPS w Zgierzu - Pani Ewy Lesiak
  • Dyrektora MOPS w Konstantynowie Łódzkim - Pana Pawła Sibińskiego.

Następnie wręczyliśmy Złote i Srebrne Odznaki PKPS zasłużonym działaczom i społecznikom. Okolicznościowe statuetki otrzymali nasi partnerzy i sponsorzy. Podziękowania  złożyliśmy na ręce naszych pracowników.

Jubileusz uświetnił występ  Teatru „Podtekst”. Goście  obejrzeli dwie jednoaktówki „Świeczka zgasła” oraz „Czekając na ciało”. Znakomite  wykonanie było okazją do wzruszeń i sporą dawką humoru.

Spotkanie zakończył poczęstunek i wspólne rozmowy. Uroczystość była okazją do wspomnień, podsumowań i planów na przyszłość.

Dziękujemy wszystkim Gościom za udział w naszym Jubileuszu. Było nam niezwykle miło gościć wszystkich Państwa.