KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

IV ŁÓDZKA MIEJSKA WIGILIA

Corocznym zwyczajem 22 grudnia 2018 roku  odbyła się  na Starym Rynku IV Łódzka Miejska Wigilia dla wszystkich łodzian. Nie zabrakło na niej niczego co kojarzy się z Wigilią. Było wspólne kolędowanie. Były potrawy wigilijne – różne rodzaje śledzi, barszczyk czerwony, pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa z kluskami, różne rodzaje ciast i oczywiście kapusta z grochem. Tę ostatnią potrawę  przygotowali pracownicy Zarządu Dzielnicowego PKPS  Łódź – Widzew. Zajęli się też jej wydawaniem, w czym dzielnie wspierali ich pracownicy Zarządu Okręgowego PKPS w Łodzi. Przygotowane ponad 300 kg  kapusty „zniknęło” do ostatniej porcji. Kolejka chętnych  łodzian była długa.

Wszystkich gości powitał wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela i przedstawiciele różnych służb społecznych. Kolędowali m.in. Krzysztof Cwynar, uczestnicy Centrum Integracji, Marcel Szytenchelm, harcerze z hufca Łódź – Polesie i seniorzy z Domu Dziennego Pobytu. Dla dzieci przygotowane były paczki ze słodyczami.